Geluiden toevoegen die al op SoundCloud staan

Gebruikers die hun geluiden al op SoundCloud hebben staan kunnen deze direct delen met onze SoundCloud groep. SoundCloud wordt door het Geluid van Nederland gebruikt om alle geluiden op te slaan en ervoor te zorgen dat je kan bijdragen aan het initiatief. Hoe doe je dit? 

Het Geluid van Nederland kan alleen geluiden accepteren die op de juiste manier omschreven en beschikbaar gesteld zijn. Het is belangrijk dat je een goede licentie kiest en dat je op een specifieke manier de geolocatie van het geluid omschrijft.

Een licentie kiezen

De geluiden van Nederland zijn van iedereen. Wij willen dan ook dat iedereen alle geluiden op geluidvannederland.nl kan downloaden en hergebruiken, ook voor commerciele doeleinden, zonder dat daarvoor toestemming nodig is van de eigenaar van het geluid. 

Hiervoor maken wij gebruik van Creative Commons-licenties. Met een Creative Commons-licentie behoud je al je rechten, maar geeft iedereen expliciet toestemming om je werk te delen en te gebruiken. 

Voordat je een geluid deelt met de Geluid van Nederland groep (op SoundCloud) is het belangrijk dat je een passende licentie kiest. Wij kunnen alleen maar gebruik maken van licenties die commercieel hergebruik en afgeleidde werken toestaan (CC-BY of CC-BY-SA).

Ga naar de track die je wilt delen en klik op edit (het pennetje in de bovenbalk van je geluid). Selecteer ‘Creative Commons’ en zorg ervoor dat in ieder geval Noncommercial uitstaat. Hierdoor kunnen we je geluid hergebruiken.

 

Een Geolocatie toevoegen

Om het geluid goed op onze kaart te kunnen plaatsen maken wij gebruik van geolocatie tags in de beschrijvingen van de geluiden. Deze kan je op een simpele manier handmatig toevoegen.

Eerst moet je de locatie van je geluid bepalen en de lengte- en breedtegraad bepalen. Via itouchmap kun je door een locatie aan te klikken op de kaart en vervolgens het verschenen pinnetje aan te klikken de lengte en breedtegraad van die locatie vinden.

Je kan ook een locatie zoeken, bijv. 'Begijnhof, Amsterdam' en klik op 'Go'. De marker valt op de locatie. Controleer of dit de juiste plek is door in te zoomen. Selecteer en kopieer de coördinaten uit de tekstballon als de locatie overeenkomt met de locatie van je geluid.

Met de coördinaten in je clipboard kun je nu de geodata invoeren bij het geluid dat je wilt delen. 

Ga naar het geluid die je van een geolocatie wilt voorzien en klik op edit (het pennetje). Onder het kopje tags kan je de geolocatie toevoegen. De breedtegraad beschrijf je als volgt: “geo:lat=52,369427”, de lengtegraad zo: “geo:lon=4,890095”. (let op: de dubbele aanhalingsteken zijn noodzakelijk om de geotag correct in te voeren)

Geluid toevoegen aan de groep

Nu ben je klaar om je opname te delen met de Geluid van Nederland groep. Ga naar groep pagina van het Geluid van Nederland en wordt lid van de groep door op ‘Join Group’ te klikken. Nu kan je geluiden aan onze groep toevoegen.

Ga naar het geluid dat je wilt delen en klik op ‘share to Group’. Selecteer daar 'Het Geluid van Nederland'.

Je geluid is nu toegevoegd aan het Geluid van Nederland. ’s Nachts verversen wij de geluiden op de website. Verwacht dat je geluid dus een dag later op onze website staan.

 

Neem contact met ons op als je problemen hebt om geluiden aan ons platform toe te voegen.